Svet
49 ogledov

Strelec v Baton Rougeu je bil odlikovan marinec

Strelski pohod v Baton Rougeu EPA
Napadalec v Baton Rougeu je kot Gavin Long služil pri ameriških marincih in bil odlikovan, vojsko je leta 2010 zapustil s činom narednika.

V nedeljskem strelskem pohodu v Baton Rougeu v zvezni ameriški državi Louisiana so umrli trije policisti, trije so bili poškodovani. Ubit je bil tudi 29-letni osumljenec Gavin Eugene Long iz Kansas Cityja v Misouriju. 

Temnopolti moški je bil nekdanji marinec, ki je vojsko s činom narednika in odlikovanji, med drugim za dobro vodenje, zapustil leta 2010. 

Pet let ameriški marinec

Cosmo Asar Setepenra | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Po poročanju The New York Timesa je bil med marinci v času od avgusta 2005 do avgusta 2010. Časnik navaja besede namestnice predstavnika za stike z javnostjo Yvonne Carlock, da je bil med junijem 2008 in januarjem 2009 v Iraku kot "strokovnjak za podatkovna omrežja". 

CBS poroča, da je marince zapustil s častnimi odlikovanji, vključno z odlikovanjem za dobro vodenje, ter s činom narednika. 

Zakaj se je na strelski pohod odpravil ravno na svoj 29. rojstni dan še ni znano. 

Sodni spisi iz Misouriju kažejo, da se je leto po odhodu iz vojske ločil od žene, da ni imel otrok in da nikoli ni bil kaznovan. 

Spremenil je ime

Lansko leto si je spremenil ime v Cosmo Asar Setepenra in trdil, da je pripadnik ljudstva Washitaw, skupine afriških američanov, ki zase pavijo da so Indijanci. 

Ameriški mediji ga povezujejo z računom na Twitterju Convos With Cosmo, ki sebe opisuje kot stratega svobode, radijskega voditelja, duševnega trenerja, avtorja, svetovnega popotnika in nekdanjega marinca.

Priče pravijo, da je Long med streljanjem nosil črna blačila in vojaško masko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2