Svet
12 ogledov

Strelec z morilsko zgodovino

Francoski strelec Reuters
Identificirali so moškega, ki je osumljen ponedeljkovega streljanja v uredništvu časopisa Libération in pred banko Société Générale. Zaradi sodelovanja pri več umorih je bil že zaprt.

Gre za Abdelhakima Dekharja. Sporočili so, da se njegov DNK ujema z vzorci DNK, ki so jih zbrali na kraju dogodkov.

Francoski notranji minister Manuel Valls je ponoči povedal, da je bil moški štiri leta v zaporu zaradi sodelovanja pri več umorih v 90. letih. Dejal je še, da vsi zbrani dokazi kažejo na to, da je bil moški vpleten v dogodke, zaradi katerih je osumljen. 

Ob aretaciji napol zavesten

Dekhar, ki je v poznih 40. letih, je bil leta 1998 obsojen zaradi nakupa puške, ki sta jo v napadu, v katerem so bili oktobra 1994 ubiti trije policisti in voznik taksija, uporabila Florence Rey in njen ljubimec Audry Maupin. Omenjeni zločin so sicer tedaj v Franciji primerjali z zločini razvpitih ameriških kriminalcev Bonnie in Clyda.

Aretirali so ga v sredo zvečer v podzemni garaži v pariškem predmestju Bois-Colombes, ko je domnevno poskušal storiti samomor. Ob aretaciji naj bi bil napol nezavesten. Pariška policija je sporočila, da so ga prepeljali v bolnišnico in da za zdaj ni v stanju govoriti s preiskovalci.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.