Svet
1396 ogledov

Streljanje: Ljudje so pred strelcem skakali skozi okna

streljanje Los Angeles Thousand Oaks
Strelec je vstopil v bar in začel streljati ter pri tem ranil več ljudi.

V stavbi je bilo v času streljanja najmanj 200 ljudi. V streljanju je umrlo najmanj 12 ljudi, med njimi tudi 29-letni policisti. Najmanj deset ljudi je ranjenih. Policija je potrdila, da je napadalec mrtev. 

Do streljanja je prišlo zvečer po lokalnem času v Thousand Oaks v Kaliforniji, kraju približno 65 kilometrov severozahodno od Los Angelesa. Strelec je vstopil v tamkajšnji bar Borderline Bar & Grill in začel streljati. Bar je priljubljen med študenti bližnje univerze. V sredo zvečer se je v njem odvijala zabava za študente. "Bilo je kaotično. Ljudje so skakali skozi okna in poskušali uiti," je za CNN dejal študent Nick Steinwender. "Kolikor sem slišal, je strelec začel streljati pri vhodu. Ljudje so se poskušali skriti v stranišču, skladišču ..."

Eden od ranjenih je za lokalno televizijo KTLA dejal, da je bilo slišati, kot bi se sprožil ognjemet. "Vrgli smo se na tla, veliko je bilo vpitja," je povedal. 

"Bila sem na plesišču, ko sem zaslišala strele. Obrnila sem se, nato pa so vsi začeli vpiti 'Na tla!'. Zavladala je panika, ljudje so bežali ven. Obležala sem na tleh, dokler me ni neki moški zgrabil in odvlekel ven," je povedala Teylor Whittler, ki je bila v času napada v stavbi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1