Svet
25 ogledov

Streljanje na jedrski podmornici

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Policija je prijela moškega, ki je streljal na krovu britanske jedrske podmornice HMS Astute. Po zadnjih podatkih naj bi ena oseba umrla, ena pa je ranjena.

Do streljanja je prišlo v času, ko je bila podmornica zasidrana v pristanišču Southampton, ki se nahaja na jugu Anglije. Lokalna policija in ministrstvo za obrambo sta sporočila, da streljanje nima terorističnega ozadja.

"Lokalno policijo je ministrstvo poklicalo okoli poldneva po lokalnem času. Trenutno še vedno preverjajo okoliščine incidenta," je v izjavi za javnost povedal predstavnik policije. "Poškodbe naj bi zaradi strelnega orožja utrpela dva moška. Do streljanje je prišlo na krovu plovila," je še dodal. BBC in lokalni časopis Southern Daily Echo na drugi strani poročata, da je zaradi hudih poškodb umrla ena oseba, ena pa je huje ranjena.

Po neuradnih informacijah naj bi eden izmed članov posadke popolnoma podivjal, zgrabil pištolo in ustrelil dva kolega preden so ga ostali uspeli obvladati.

Najnovejša pridobitev
7.500 ton težko ter milijardo funtov vredno plovilo je prvo v vrsti novega razreda jedrskih podmornic. Ministrstvo poudarja, da se jedrska energija uporablja le za pogon ter da podmornica ne nosi nikakršnega jedrskega orožja. Na krovu podmornice je bilo v času incidenta 98 članov posadke. V pristanišče Southampton je prispela v sredo, pot pa naj bi nadaljevala proti Škotski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.