Svet
16 ogledov

Streljanje na milanskem sodišču

Streljanje v Milanu EPA
Najmanj tri osebe so mrtve, med njimi tudi sodnik. Policija je storilca že prijela.

"Nikoli si nisem mislila, da je tako obupan. Sem šokirana, res si nisem predstavljala, da bi lahko naredil kaj takega," je dejala bivša žena strelca na italijanskem sodišču. "Zdaj moram misliti predvsem na moje otroke, saj so prav oni tisti, ki jih moram zaščititi pred dramatičnimi posledicami," je še dodala. 

Na sodišču v Milanu se je dopoldne dogajala prava drama, ko je 57-letni Claudio Giardielli začel streljati in pri tem ubil tri ljudi, sporočajo italijanski mediji. Gre za nepremičninskega podjetnika, ki je bil obtožen zaradi lažnega stečaja. S prizorišča je pobegnil s skuterjem, ga je pa policija že prijela in aretirala. Policistom je povedal, da se je želel maščevati, po poročanju italijanskih medijev pa je imel namen ubiti še več oseb.

Med žrtvami sodnik

Po prvih informacijah se je strelec po streljanju zabarikadiral v Palači pravice v Milanu, nakar je policija zaprla vse vhode v stavbo, pri čemer je bilo na sodišču še okrog 30 ljudi. Kljub temu mu je nato uspelo pobegniti s skuterjem. Na sodišču naj bi izstrelil tri ali štiri naboje in pri tem ubil tri ljudi; dva sta bila na mestu mrtva, tretji je hudim poškodbam podlegel čez nekaj minut. V streljanju je bil po poročanju italijanskih medijev ubit sodnik Fernando Ciampi, pristojen za postopke v povezavi s stečaji. Ubil ga je v njegovih prostorih. Med žrtvami sta bila še strelčev nekdanji odvetnik Lorenzo Claris Appiani in soobtoženec Giorgio Erba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.