Svet
66 ogledov

Streljanje na otoku Utoya

Ranjenec na ulicah Osla. EPA
Do streljanja je prišlo na otoku Utoya. Udeleženci kampa na vse načine poskušajo priti z otoka. Policija je medtem prijela 32-letnega moškega, ki je streljal na udeležence.

Le štiri ure po eksploziji so neznanci streljali na pripadnike podmladka norveških socialdemokratov, ki so na počitniškem taboru na otoku Utoya.

Streljal naj bi moški, oblečen v policista, ranil pa je več deset ljudi, poroča Reuters. Policija je medtem 32-letnega moškega, sicer "avtohtonega" Norvežana in skrajnega desničarja, že prijela in sporočila, da bo žrtev po vsej verjetnost še več. Poleg tega je našla tudi eksplozivno napravo.

"Oseba je bila oblečena v policista, ko je prišla na otok. Verjamemo, da je dogodek povezan z eksplozijo, ki se je zgodila le dve uri prej," je za spletno stran nacionalne norveške televizije povedal predstavnik policije Bjorn Erik Sem-Jacobsen.

Po zadnjih neuradnih podatkih naj bi bilo na kampu, ki ga vsako leto obišče okoli 700 mladih, starih od 14 do 17 let, mrtvih od 25 do 30 ljudi in še več ranjenih. Policija je potrdila 10 smrtnih žrtev. Trenutno jih v kampu biva 560. Vsi so zelo prestrašeni, pišejo norveški mediji. Na pomoč jim je na otok prihitela protiteroristična enota policije.

Zadnji posnetki otoka prikazujejo, kako udeleženci tabora bežijo pred smrtonosnimi streli in plavajo stran od otoka. Starši otrok so pretreseni. Na policiji čakajo na podatke, ali so njihovi otroci preživeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.