Svet
42439 ogledov

Streljanje tik ob slovenski meji, ubita ženska, ranjena dva otroka

Hrvaška policija Marko Prpic/PIXSELL
V streljanju v Međimurju je bila ubita ženska, pet oseb, med njimi dva otroka, je ranjenih.

Do streljanja je prišlo okrog devetih zvečer. Ponoči je policija pridržala tri osebe. "Varnostna situacija v naselju Parag je stabilna in pod nadzorom policije, tako da ni nevarnosti za prebivalce," je sporočila policija. Naselje leži tik ob slovensko-hrvaški meji med Središčem ob Dravi in Čakovcem.

"Do streljanja je prišlo po prepiru več oseb, ko je za zdaj še neznani storilec iz strelnega orožja izstrelil več strelov. Ena oseba ženskega spola je umrla, ranjen je en otrok, ena mladoletna oseba in tri odrasle osebe," je še sporočila policija.

Enega ranjenega operirali celo noč

V bolnišnico v Čakovcu je bilo ponoči pripeljanih osem oseb, tri so danes že odpustili domov. Med pripeljanimi sta bili dve deklici, ena, stara deset let, ima strelno rano na podlakti, druga je imela stresno reakcijo. Obe sta bili danes odpuščeni domov, je povedal vršilec dolžnosti ravnatelja čakovške bolnišnice Igor Šegović.

"Na žalost je ena pripeljana oseba, ženska letnik 1962, zaradi težkih poškodb umrla. Štiri osebe so bile sprejete na kirurški oddelek, kjer so bile operirane. Ena oseba je izven smrtne nevarnosti, tri pa imajo hude poškodbe, eno smo operirali skoraj celo noč," je dejal Šegović.

Trenutno so vsi trije operirani na respiratorju, verjetno bo z njimi vse v redu, a še niso izven smrtne nevarnosti, saj imajo hude poškodbe notranjih organov.

Zaradi velikega števila hudo poškodovanih so zdravnike in medicinske sestre, ki so bili ponoči prosti, poklicali v službo in prav zaradi mobilizacije celotne bolnišnice so jih uspeli oskrbeti.

Pričakuje se, da bo policija več informacij podala danes na novinarski konferenci.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3