Svet
11 ogledov

Streljanje v bolnišnici: trije mrtvi

Žurnal24 main
Oborožena ženska je med streljanjem v bolničnici na jugovzhodu Nemčije ubila najmanj tri osebe in eno hudo ranila. Njo so ustrelili policisti.

Tragičen dogodek se je zgodil v mestu Loerrach blizu meje s Švico in Francijo. Ženska je pozno popoldne vstopila v bolnišnico Elisabethen-Krankenhaus in z avtomatskim orožjem začela streljati ter takoj ubila eno osebo. Huje je ranila tudi policista, ki je bil takrat v bolnišnici. Ko so v bolnišnico prispele okrepitve, je ženska pištolo usmerila v enega izmed policistov, ki pa je reagiral hitreje kot ona in jo ustrelil.

Motiv in indentiteta napadalke zaenkrat ostajata znana. Po nekaterih informacijah naj bi se v tistem času v sosednji zgradbi (kjer je oddelek za otroke) zgodila eksplozija. Reševalci so tam našli dve trupli. Čeprav še ni uradno znano, ali sta dogodka povezana, policisti po zbranih informacijah verjamejo, da sta.

Kot so zatrdili policisti, je situacija zdaj pod nadzorom. Dopisnica BBC-ja je dejala, da je tiskovni predstavnik policije že potrdil streljanje, več podrobnosti pa ni želel razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.