Svet
1637 ogledov

Streljanje v Pragi, mrtvi in ranjeni

češka policija Profimedia
Na univerzi v središču Prage je prišlo do streljanja.

Do streljanja je prišlo na filozofski fakulteti Karlove univerze, kar je potrdila tiskovna predstavnica te fakultete, a podrobnejših informacij ni imela. Na posnetku s prizorišča je videti ljudi, ki z dvignjenimi rokami tečejo iz stavbe filozofske fakultete, obkroženi s policisti. Trg se nahaja v središču češke prestolnice in je od znamenitega Karlovega mostu oddaljen okoli 500 metrov.

Policija je potrdila, da je v invidentu prišlo do smrtnih žrtev in da je več ljudi ranjenih. Prav tako je policijana omrežju X sporočila, da so strelca "eliminirali" in da stavbo trenutno evakuirajo.

Po poročanju agencije Aktu.cz je napadalec uporabil dolgo strelno orožje z optiko. Policija je še na terenu. Celoten trg Jana Palacha in njegova okolica sta popolnoma blokirana, je sporočila policija. Na terenu so tudi številne reševalne ekipe.

"Občane pozivamo, da se ne zadržujejo v neposredni bližini in ne zapuščajo svojih hiš. Intervencija policistov se nadaljuje," so apelirali na policiji.

Ljudje na družbenih omrežjih pišejo, da je "bilo veliko streljanja".

streljanje Bruselj Svet V streljanju v Bruslju ranjena asistentka evropskega poslanca

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rafo 17:18 21.december 2023.

    ne se čuditi , poveličevanje ameriške kulture v EU ,plus skrajni kapitalizem , plus depresivni zimski meseci...

  • Lion0077 16:54 21.december 2023.

    Multikulti deluje v polnem zamahu.

  • Facja 16:52 21.december 2023.

    spet butasta slika "profimedie"...na X so študentje na polički v 4 nadstropju, ko se skrivajo pred strelcem, kakih 6 študentov in študentk na pol metra široki polici...to je slika, ne pa tole sranje na tem portalu.