Svet
5893 ogledov

V terorističnem napadu na Dunaju več mrtvih in ranjenih

Avstrija teroristični napad
1/3
Epa
V streljanju v središču Dunaja več ranjenih in mrtvih. Notranji minister je dejal, da gre očitno za teroristični napad.

Dunajska policija je sporočila, da je v središču mesta prišlo do streljanja. Oblasti so potrdile, da sta bila v streljanju ubita mimoidoči in osumljenec za napad. Ranjenih naj bi bilo petnajst ljudi. Huje ranjen naj bi bil tudi policist.

Po podatkih dunajske policije je prišlo do streljanja na šestih različnih krajih. Potrdili so, da gre za več napadalcev, ki so bili oboroženi s puškami.

Avstrijski notranji minister Karl Nehammer je dejal, da je šlo pri današnjem streljanju na Dunaju očitno za teroristični napad. "Napad še poteka," je poudaril.

Policijska akcija je še v teku. Policija je vse pozvala, naj se ne zadržujejo na prostem in naj ne uporabljajo javnega prevoza. 

Streljanje se je začelo okoli 20. ure na ulici Seitenstettengasse v prvem dunajskem okrožju.

Več avstrijskih medijev je poročalo, da naj bi šlo za napad na sinagogo, a tega za zdaj še ne morejo potrditi, je dejala tiskovna predstavnica ministrstva za notranje zadeve. Sinagoga je bila v času napada zaprta, prav tako je bil zaprt lokal v njeni bližini.

Po poročanju APA napad spominja na tistega, ki so ga teroristi izvedli v Parizu leta 2015. Izvedli so ga namreč na priljubljenem zbirališču v mestu, kjer ni le judovska sinagoga, pač pa tudi t.i. bermudski trikotnik s številnimi lokali v dunajskem starem mestnem jedru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • MihaPu 23:39 03.november 2020.

    Iz prve roke - napadalcev je bilo več šiptarjev in islamofanatikov, avstrijske oblasti pa govorijo o enem, očividci pa o najmanj treh napadalcih!

  • MihaPu 18:05 03.november 2020.

    Zakaj ne objavite, da je napade izvedel šiptar Albanec, rojen v Avstriji in je hotel iti tudi v Sirijo na stran pedofila mohameda glavorezcev. Z druge strani: Napade u centru glavnog grada Austrije izveo je 20.godišnji Kujtim Fejzulu, koji je ...prikaži več imao dvojno državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer u utorak, 3. novembra, nakon što je napadača nazvao "teroristom".

  • MihaPu 17:58 03.november 2020.

    EU ni muslimanska in nikoli ne bo, nastala je tradicionalno na podlagi križa in križarskih vojn. Dobra volja je, da so kristjani na tleh EU priznali in sprejeli žide ter ostale in tudi te islamofašiste ter njihovo džamijo raketo in ...prikaži več pedofila male Aishe mohammeda, vračajo pa nam tako, da nas ubijajo na lastnih tleh, mi pa jim nudimo zaposlitev ter možnost lepšega življenja kot pa tam doli pri njih, kjer so jedli drek. Prilagodite se ali pa zginte v vašo črno arabijo in nomadsko gypsy turčijo.