Svet
672 ogledov

Streljanje v središču Pariza, trije mrtvi, več ranjenih

Streljanje v Parizu. Profimedia
Streljanje je odjeknilo v obljudenem pariškem okrožju.

V središču Pariza je danes prišlo do streljanja, v katerem so bili po navedbah policije ubita trije ljudje še štirje so bili ranjeni, dva huje. Policisti so strelca, po navedbah tožilstva starega med 60 in 70 let, kmalu prijeli, mu zasegli orožje in sporočili, da je nevarnosti konec. Motiv za napad zaenkrat ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Osumljenec je francoski državljan, ki naj bi ga policija že obravnavala zaradi dveh poskusov umorov. Pred kratkim je bil izpuščen iz pripora, poroča BBC.

Streljanje je sicer okoli poldneva odjeknilo v priljubljenem 10. okrožju, na ulici Enghien, polni trgovin, restavracij in lokalov.

Ranjenega osumljenca so prepeljali v bolnišnico

Okrožna županja Alexandra Cordebard je povedala, da je bil v streljanju ranjen tudi osumljenec, ki je bil nato prepeljan v bolnišnico. Streljanje se je po njenih navedbah zgodilo v bližini centra kurdske skupnosti, restavracije in frizerskega salona, kjer sta bila ustreljena dva človeka.

"Videli smo starejšega belega moškega, ki je vstopil in začel streljati v kurdskem kulturnem centru, nato pa je odšel do sosednjega frizerja," je za AFP dejal uslužbenec tamkajšnje restavracije.

Francoski notranji minister Gerald Darmanin je prek Twitterja sporočil, da je na poti na prizorišče napada, pariška županja Anne Hidalgo pa je napovedala, da bo v mestni hiši 10. okrožja vzpostavljena služba za psihološko podporo žrtvam napada.

Napad je povzročil kaos, saj je bil Pariz po letu 2015 tarča več islamističnih napadov, pa tudi prizorišče občasnih strelskih obračunov med tolpami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.