Svet
1198 ogledov

Streljanje: Pastor nad strelca kar s stolom

streljanje Kalifornija
1/2
Profimedia
V streljanju v cerkvi v Kaliforniji je v nedeljo po lokalnem času umrla ena oseba, štiri so huje ranjene.

Do streljanja v cerkvi blizu Los Angelesa je prišlo le dan po tistem, ko je bilo v zvezni državi New York v strelskem napadu ubitih deset ljudi.

Kot je sporočil šerif iz okrožja Orange, so štirje ranjeni v kritičnem stanju, ena oseba pa je umrla na kraju dogodka. Dogodek se je zgodil v nedeljo zgodaj popoldne po lokalnem času v cerkvi blizu Los Angelesa. Šerif je še sporočil, da so pridržali eno osebo ter našli orožje, ki je bilo verjetno uporabljeno v napadu. V priporu je moški, azijskega rodu, star med 60 in 70 let. Moški naj ne bi bil domačin, temveč naj bi izviral iz Las Vegasa. Kako je povezan z omenjeno cerkvijo, ni znano. 

Po poročanju lokalnih medijev so žrtve večinoma azijskega rodu. Motiv za zdaj ni znan.

streljanje Kalifornija | Avtor: Profimedia Profimedia

Pastor in verniki obvladali strelca

Člani tajvanske prezbiterijanske cerkve so ravno pojedli kosilo in se slikali s priljubljenim pastorjem, ki se je po dveh letih vrnil s Tajvana, ko so odjeknili streli. 72-letni Jerry Chen je bil v bližini kuhinje, ko je zaslišal streljanje. "Slišal sem zvoke pištole," je povedal za Los Angeles Times. "Nato sem slišal še dva ali tri strele. Streljal je vse povprek," je opisal dogajanje, preden je poklical policijo. 

Videl je pastorja Billyja Changa, kako je strelca, ko je začel spet polniti orožje s strelivom, s stolom udaril po glavi. Na pomoč so priskočili drugi verniki in napadalca zvezali s pomočjo podaljška. 

Neimenovani predstavnik policije je za Los Angeles Times povedal, da je strelec zablokiral izhode iz stavbe, da bi tako ljudem onemogočil pobeg.

Strele naj bi pred začetkom obreda vernikom, ki so ga sprejeli, dejal, da se je nekajkrat že udeležil obredov, a se ga po besedah Peggy Huang, katere starši obiskujejo omenjeno cerkev, mnogi niso spomnili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.