Svet
22 ogledov

Strelski napad na kanadski šoli

Justin Trudeau EPA
Na šoli v zahodni kanadski provinci Saskatchewan so v petek odjeknili streli iz šibrovke napadalca, ki so ga kasneje ujeli živega, vendar pa je ubil štiri ljudi, najmanj dve osebi pa sta v bolnišnici v kritičnem stanju.

Do streljanja je prišlo v kraju La Loche z okrog 3000 prebivalci, večinoma pripadniki domorodnega plemena Dene First. Kanadski mediji poročajo, da je napadalec, čigar imena niso takoj objavili, preko družabnih medijev sporočil, da je doma ubil svoja dva brata.

Potem se je odpravil v osnovno šolo, kjer je ubil dve osebi, med drugim 23-letno učiteljico Marie Janvier.

Poveljnica kanadske kraljeve konjeniške policije Maureen Levy je potrdila, da imajo štiri mrtve ljudi, katerih imena, starosti in spola ni razkrila. Potrdila je tudi, da so strelca ujeli pred šolo. Napadeno šolo obiskuje 900 otrok od vrtca pa do 12 razreda.

Strelski napadi bolj izjema kot pravilo

Kanadski premier Justin Trudeau je iz Davosa v Švici najprej sporočil, da je umrlo pet oseb, vendar pa je policija številko kasneje popravila na štiri. Kraj La Loche leži 860 kilometrov severovzhodno od prestolnice province Regina.

Podobni strelski napadi so za Kanado bolj izjema kot pravilo. Zadnji velik šolski pokol se je zgodil leta 1989, ko je napadalec na fakulteti v Montrealu pobil 14 žensk, ki jih je ločil od moških.

Komentarjev 1
  • Senior 15:35 03.februar 2016.

    Taki dogodki Slovenijo še čakajo!