Svet
35 ogledov

Strica vrgel 120 sestradanim psom

Svet 08.01.12, kim jong un, severna koreja, foto:epa EPA
Usmrtitev Jang Song Thaeka. Poročilo razkriva, kako je severnokorejski voditelj Kim Jong Un dal usmrtiti svojega strica.

Poročilo je bilo objavljeno v kitajskem časniku Wen Wei Po. V nasprotju z drugimi usmrtitvami političnih zapornikov, ki jih postavijo pred strelski vod, je bila usmrtitev Jang Song Thaeka veliko bolj kruta.

Poročilo trdi, da so Janga slekli do golega in ga vrgli v kletko skupaj s petimi najožjimi sodelavci. Nato so nanje spustili 120 lovskih psov, ki so jih stradali tri dni. Pustili so, da so jih napadali in jedli, dokler od šesterice ni ostalo nič več. Vse skupaj naj bi trajalo kako uro, Kim Jong Un pa naj bi celotno usmrtitev skupaj s 300 vodilnimi ljudmi v državi nadzoroval.

Vse bolj sami

Kot poroča The Straits Times, dejstvo, da je bilo poročilo objavljeno v kitajskem časniku, kaže, da Pekingu zaradi brutalnosti Kim Jong Unovega režima ni več mar, kakšni so njegovi odnosi s Severno Korejo.

Kim Jong Un je sicer stričevo usmrtitev v novoletnem nagovoru označil za odločno dejanje.

Komentarjev 7
  • Avatar čavez
    čavez 19:54 03.januar 2014.

    Pa dobro bi bilo vedeti kdaj bodo ponovni protesti da zaćnemo pse stradat ne bo treba nobenih granitnih kock metat bodo pesi vse popedenal.

  • tralala 18:40 03.januar 2014.

    Kje je Cezar Milan, ko ga potrebuješ? :)

  • Avatar čavez
    čavez 18:16 03.januar 2014.

    Dobra ideja, primerno za našo vlado.