Svet
15 ogledov

Strmoglavili dve letali

Letalo naj bi po neuradnih podatkih pripadalo nemški letalski družbi Windrose Ai
1/8
Žurnal24 main
Na jugovzhodu Švice je strmoglavilo manjše reaktivno letalo, ki je priletelo iz Hrvaške, umrla sta dva človeka. Huda nesreča tudi v Nepalu, pogrešajo 22 ljudi.

Švicarska policija je sporočila, da je letalo strmoglavilo okoli 200 kilometrov vzhodno od prestolnice Bern v kantonu Graubünden v bližini znanega letovišča mesta St. Moritz. Na kraj nesreče so poslali vse razpoložljive reševalne enote, saj se je letalo ob nesreči vnelo, poroča agencija AP.

Ne spreglejte GALERIJE

Pilot je med približevanjem letališču Engadin, ki je sicer s 1.700 metri najvišje ležeče letališče v Evropi, moral prekiniti pristajalni manever, je pojasnila policija. Ko je poskusil zakrožiti za nov poskus, se je zgodila nesreča. Letalo vrste raytheon 390 premier 1 z dvema turbinskima motorjema je strmoglavilo na električni transformator v bližino železniške postaje, na srečo pa blizu ni bilo ljudi.

 

 

Ob padcu na tla se je letalo vnelo. Za zdaj ni znano, ali je letalo še pred padcem zadelo tudi ob visokonapetostni daljnovod ali pa so se kabli pretrgali šele po nesreči in ognju, ki je izbruhnil na tleh. Zaradi pretrgane električne napeljave so številni okoliški kraji ostali brez elektrike in telefonov, vključno z letališčem.

Potrjeno: vzletelo v Zagrebu
Švicarski mediji sicer poročajo, da je letalo vzletelo v Zagrebu in da naj bi jutri v Rim odpeljalo nekega potnika. Večernji list je sprva poročal, da so na zagrebškem letališču Ples zanikali, da bi letalo poletelo od njih. A so nato vendarle potrdili, da je letalo res vzletelo pri njih.

V nesreči sta umrla pilot in kopilot, njuna identiteta še ni znana javnosti, ni pa šlo za hrvaška državljana. V času nesreče je po poročanju prič v okolici močno snežilo.

Letalo naj bi po neuradnih podatkih pripadalo nemški letalski družbi Windrose Air, ki ponuja najem letal.

22 pogrešanih pod Himalajo
Huda nesreča pa se je zgodila tudi v Nepalu. Ob vznožju Himalaje je namreč strmoglavilo manjše letalo z 22 potniki na krovu. Letalo je bilo iz Lamidande na poti v prestolnico Katmandu. Reševalci s pomočjo helikopterjev še vedno iščejo mesto, kjer so izgubili stik z letalom, da je kdo preživel, pa je le malo upanja. Za zdaj ni podatkov, ali so bili na letalu tudi tujci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.