Svet
4132 ogledov

Video: Strmoglavilo letalo, mrtvih vsaj 67 ljudi

Letalska nesreča Epa
V današnjem strmoglavljenju potniškega letala v mestu Pokhara v osrednjem delu Nepala je po najnovejših podatkih umrlo najmanj 67 ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Na letalu družbe Yeti Airlines, ki je bilo na poti iz prestolnice Katmandu v Pokharo, je bilo 68 potnikov in štirje člani posadke. Med potniki je bilo po navedbah predstavnikov letališča 53 Nepalcev in 15 tujih državljanov - pet Indijcev, štirje Rusi, dva Južnokorejca ter po eden državljan Irske, Avstralije, Argentine in Francije.

Letalo naj bi strmoglavilo tik pred pristankom, ob tem pa zagorelo. Preiskava vzroka strmoglavljenja še poteka.

Na videoposnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti, kako letalo leti nizko nad naseljenim območjem, nato pa se ostro obrne navzdol. Na prizorišču strmoglavljenja, oddaljenem le okoli 1,5 kilometra od letališča, je več sto nepalskih vojakov.

Po navedbah predstavnika lokalnih oblasti je letalo strmoglavilo na območju med novim in starim letališčem v tem drugem največjem nepalskem mestu. Pokhara leži približno 200 kilometrov severozahodno od Katmanduja in je izhodišče za številne trekinge po Himalaji, med drugim za masiv Anapurna.

Nepalski premier Pushpa Kamal je po strmoglavljenju sklical izredno sejo vlade, letališče v Pokhari pa so zaprli.

Yeti Airlines je sicer zaradi varnostnih pomislekov na črnem seznamu EU, tako kot več drugih nepalskih letalskih prevoznikov.

Letalske nesreče so v Nepalu dokaj pogoste, med drugim zaradi oddaljenih pristajalnih stez in nenadnih vremenskih sprememb. Maja lani je v okrožju Mustang na severu Nepala strmoglavilo letalo družbe Tara Air, pri čemer je umrlo 22 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.