Svet
11 ogledov

Strmoglavilo letalo z zakoncema

Fotografija je simbolična. Žurnal24 main
Blizu italijanskega mesta Savona je strmoglavilo letalo tipa monsun, ki je s Hrvaške letelo proti francoskemu mestu Cannes.

Včeraj opoldne je v Stelli Corona v bližini italijanskega mesta Savona strmoglavilo lahko letalo monsun, ki je okoli 10. ure dopoldne poletelo s hrvaškega Malega Lošinja. Letalo je bilo na poti na azurno obalo.

Potem ko so kontrolorji letenja z letalom izgubili stik, so iz Genove obvestili policijo o morebitni nesreči.

Na letalu, ki je registrirano v Nemčiji, sta bila dva avstrijska potnika, zakonca Hotfrid in Angela Hummer z Dunaja. Letalo je pilotiral soprog. Reševalci so truplo žene našli pod letalom, truplo moža pa tri metre stran. Trupli sta bili popolnoma zogleneli.

Pravi vzrok nesreče še ni znan
Italijanski preiskovalci še iščejo vzroke nesreče, predvideva pa se, da so bili za nesrečo krivi pilot in neugodni vremenski pogoji. Po poročanju očividcev je v letalu pred strmoglavljenjem zagorelo, tako da se predpostavlja, da bi lahko šlo tudi za tehnično napako.

Preiskovalci so v razbitinah našli fotoaparat. Predvidevajo, da sta zakonca skušala narediti nekaj fotografij, pri tem pa je letalo strmoglavilo zaradi pilotove nepazljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.