Svet
2 ogledov

Strmoglavilo rusko letalo

Letalska nesreča
1/10
Reuters
V strmoglavljenju letala na severozahodu Rusije umrlo najmanj 44 ljudi. Osem preživelih, med njimi desetletni deček, v kritičnem stanju.

Letalo vrste tupoljev tu-134 je ponoči malo pred polnočjo po krajevnem času poskušalo pristati na avtocesti približno en kilometer od letališča v Petrozavodskem, a je med pristajanjem strmoglavilo in zagorelo.

Na letalu je bilo 43 potnikov in devet članov posadke. Med osmimi preživelimi, ki so po poročanju ruskih agencij v kritičnem stanju, naj bi bil tudi desetletni deček. Na letalu naj bi bili samo ruski državljani, nekatere agencije pa omenjajo enega švedskega državljana.

Letalo je iz Moskve proti 640 kilometrov oddaljenemu Petrozavodsku v pokrajini Karelija poletelo v ponedeljek ob 22.30 po krajevnem času.

Vzrok nesreče še ni znan. Uvodna poročila govorijo o slabih vremenskih razmerah. Med razbitinami letala so našli črno skrinjico in preiskava poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.