Svet
4 ogledov

Strmoglavilo še eno potniško letalo

Med zasilnim pristankom je na Tajvanu strmoglavilo potniško letalo. Natančno število žrtev še ni znano, bojijo pa se, da jih je več deset.

Potniško letalo družbe TransAsia Airways je strmoglavilo na enega od otokov v otočju Penghu. na krovu je bilo 54 potnikov in 4 člani posadke. Tajvanske oblasti so potrdile, da je v nesreči umrlo 47 ljudi, medtem ko jih je 11 ranjenih. 

Dvomotorno letalo je strmoglavilo v bližini letališča Magong okoli 19. ure po lokalnem času. Letalo ATR-72 je bilo na poti iz Kaohsiunga v Makungu. V času nesreče je bilo vreme slabo, saj se otoku približuje tajfun Matmo. "Če sta bila kriva močan veter in dež, moramo še ugotoviti," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal tiskovni predstavnik tajvanskega urada za zračni promet in vreme.

Prvi poskus pristanka ni bil uspešen, zato je pilot zaprosil za drug pristanek. Kmalu zatem pa je nadzorni stolp izgubil stik z letalom. Tajvanski mediji še poročajo, da je letalo strmoglavilo na neko stanovanjsko hišo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.