Svet
16 ogledov

Strmoglavljenje letala preživela dojenčica in njen rešitelj

Preživala letalsko nesrečo Žurnal24 main
Dekletce je ležalo na prsih moškega, ki jo je rešil. Preživela sta oba.

13-mesečno Nyalou Thong je med kupom letalskih razbitin našla Achol Deng, voditeljica in novinarka državne televizije v Juženem Sudanu, njena TV ekipa je med prvimi prispela na prizorišče.

Razbitine letala  | Avtor: EPA EPA

Kot je dejala Dengova, je med razbitinami kar naenkrat ugledala živega otroka, ležečega na prsih nezavestnega in hudo ranjenega moškega. Moški, dekličin rešitelj, je sicer poleg Nyaolu, edini preživeli v nesreči ruskega tovornega letala Antonov AN-12, v kateri je umrlo 39 ljudi.

Hudo ranjeni moški je pozneje dejal, da je ob strmoglavljenju dekletce objel, oziroma jo poskušal zaščititi s celim svojim telesom, tako, da je mala Nyaolu na koncu utrpela "le" rane na obrazu in rokah, ima pa tudi zlomljeno nogo. Skupaj z rešiteljem sedaj okreva v bolnišnici v Jubi.

Kot navaja Associated Press, dekličina mama in starejša sestra nista imeli takšne sreče, preiskovalci še vedno iščejo ostanke njunih trupel.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.