Svet
13511 ogledov

Strmoglavljenje letala je preživelo le sedem ljudi

Strmoglavljenje ruskega letala
1/2
Profimedia
V strmoglavljenju letala v osrednji Rusiji 15 mrtvih.

V osrednji Rusiji je danes strmoglavilo letalo, ki je prevažalo padalce. Glede na zadnje podatke oblasti je pri tem umrlo 15 ljudi, sedem jih je nesrečo preživelo, a nekateri s hujšimi poškodbami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Letalo tipa L-410 je strmoglavilo nekaj po 9. uri po lokalnem času med letom nad rusko republiko Tatarstan, je sporočilo ministrstvo za nesreče in izredne razmere.

Sedem ljudi so reševalci žive rešili iz razbitin. Po navedbah regionalnega zdravstvenega ministrstva so trenutno v bolnišnici, eden izmed njih je v zelo resnem stanju.

Glede na objavljene posnetke se je letalo prelomilo na pol. Reševalci naj bi tudi navedli, da je ob strmoglavljenju zagorelo, a so požar hitro pogasili. Vzrok strmoglavljenja bi bila glede na trenutna ugibanja lahko prevelika obremenitev letala ali tehnična napaka, zaradi česar je pilot poskušal zasilno pristati.

V Rusiji se je letos zgodilo že več letalskih nesreč z več deset smrtnimi žrtvami. Vzrok so pogosto kršitev varnostnih pravil, zastarela tehnologija ali človeška napaka.

Strmoglavljenje ruskega letala | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • George_Herrera 14:11 10.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • djdj 11:28 10.oktober 2021.

    Tragično vendar se mi pojavlja vprašanje; zakaj niso padalci izskočili pred padcem? Vem, da je to izvedljivo le v filmih je pa ironično.