Svet
24 ogledov

Strojevodja ustavil vlak in odšel

hrvaški vlak Pixsell
Vlak je iz Karlovca proti Zagrebu potoval tri ure. V Hrvaškem Leskovcu je stal 90 minut, ker se je strojevodji iztekel delovni čas.

Strojevodja je ob koncu svojega delovnega časa na pol poti do Zagreba zapustil vlak poln potnikov. Potniki so na novo izmeno čakali več kot 90 minut.

Bralec hrvaške spletne strani 24sata je za portal povedal: "Z vlakom sem odšel v šolo v Zagreb in že tako je zamujal 20 minut. Stali smo v Leskovcu in čakali. Po dvajsetih minutah je prišel kontrolor in rekel, da moramo biti strpni in počakati drugi vlak. Do Zagreba sta bili le še dve postaji, okoli 20 minut. Jaz sem se lahko le vrnil domov, saj sem zamudil izpit".

Predstavnica Hrvaških železnic Mihaela Tomurad Sušac je dodala: "Prišlo je do napake in za to bo odgovarjal nekdo iz organizacije prometa, vendar strojevodja ni kriv, saj je delal v skladu s predpisi. Žal nam je zaradi vseh zamud, nadlog in odpovedi, ki so jih doživljali potniki. Vse naše razpoložljive tehnične ekipe so na terenu in čim prej želimo vzpostaviti običajni vozni red".



Komentarjev 4
  • pesjan 15:47 30.december 2012.

    tak je tut pri nas v lepi SLO ...pravilno in pošteno za strojevdjo .

  • Žurnalček 23:47 14.december 2012.

    Novinarji , dajte no povprašati za izpis opravljenih ur strojevodij v enem mesecu na SŽ . Da ne boste v nezavest padl !

  • Oseba_ 19:21 14.december 2012.

    HAHA