Svet
10 ogledov

Sumijo, da je umorila 38 pacientov

Daniela Poggiali Twitter
Italijanska policija je zaradi nenavadnih okoliščin, v katerih je umrla 78 letna pacientka, razširila preiskavo. V kraju Lugo blizu Bolonje so policisti aretirali 42 letno medicinsko sestro, ki jo sumijo, da je umorila 38 pacientov.

Daniela Poggiali naj bi 78 letni pacientki, ki se je v bolnišnici zdravila zaradi povsem nenevarne bolezni, vbrizgala smrtonosen odmerek kalija. Ko so preiskovalci 42 letno medicinsko sestro vzeli pod drobnogled, so zaradi sumljivih okoliščin preiskavo razširili.

"Medicinska sestra nas je prosila, da zapustimo sobo. Po desetih minutah smo se vrnili in videli, da mami kaplja iz infuzije. Opazila sem, da zavija z očmi. Ura je bila devet. Ob 9.15 je že umirala in še pravi čas sem jo prijela za roko. Medicinska sestra je bila v sobi in mi je rekla, da ni trpela," pripoveduje hči umrle Rose Calderoni

V sumljivih okoliščinah umrlo vsaj deset ljudi

Ugotovili so namreč, da je v podobnih okoliščinah umrlo vsaj še 10 pacientov, skupaj pa preiskujejo 38 smrti bolnikov, ki jih je zdravila tudi Poggialijeva. Po navedbah nekaterih medijev naj bi smrtonosne odmerke kalija, ki lahko povzročijo srčni infarkt, vbrizgala pacientom, "ki so jo spravljali ob živce."

Sodelavci so povedali, da je želela delati v nočni izmeni. Bila je cinična in maščevalna. "Bolnikom je dajala preveč odvajal, da bi tako osramotila kolege, ki so delali za njo. Pretiravala je tudi s pomirjevali, saj ponoči ni želela, da jo bolniki motijo," so povedali njeni kolegi.
 

V Združenih državah Amerike sicer kalij uporabljajo tudi v smrtonosnih koktejlih, ki jih ob usmrtitvah vbrizgavajo obsojencem na smrt. 

Komentarjev 1
  • erikkk 16:04 14.oktober 2014.

    No slika za njo pove veliko , da ima rada drage dopuste ... za kar se potrebuje denar