Svet
6 ogledov

Sumljiv predmet ni bil bomba

Stockholm, Švedska Žurnal24 main
Poslopje švedske vlade Rosenbad, kjer ima urad tudi premier Fredrik Reinfeldt, so danes deloma izpraznili, potem ko so prejeli sumljiv paket. Podoben paket so kasneje prejeli tudi na zunanjem ministrstvu. Izkazalo se je, da ne gre za bombo.

Paket je v poslopje prinesel kurir, nato so ga v okviru običajnega postopka pregledali in ker se je uslužbencem zazdel sumljiv, so poklicali policijo.Tako je policija izpraznila dele poslopja, ulice okoli njega pa zaprla za promet. Premierja Fredrika Reinfeldta v tem času ni bilo v zgradbi, med tistimi, ki so jih evakuirali, pa je bila pravosodna ministrica Beatrice Ask.

Nekaj ur kasneje so podoben paket prejeli tudi na zunanjem ministrstvu, zato so evakuirali tudi to zgradbo.

Časnik Expressen sicer na svoji spletni strani piše, da je bilo najmanj v enem od obeh "sumljivih" zavojev darilo urugvajskega predsednika Joseja Mujice, ki je na obisku na Švedskem. Darila, v katerih naj bi bile elektronske naprave, niso šla skozi običajni varnostni pregled, kar je vzbudilo sum pri pristojnih v vladni zgradbi. Sumljive zavoje naj bi policija odprla na varnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.