Svet
51 ogledov

Surferka brez roke navdušuje množice

O Bethany so posneli tudi film. Na tej fotografiji je z Nickom Vujicicem. (Foto: Žurnal24 main
Ni le Nick Vujicic tisti, ki inspirira ljudi po svetu. Tudi 21-letna Bethany je znana zaradi pozitivnosti: po tem, ko jo je napadel morski pes in je izgubila roko, še vedno zmaguje na tekmovanjih v surfanju.

Bethany Hamilton je surferka iz Havajev, ki je pri 13 letih preživela napad morskega psa. V napadu je izgubila levo roko, a to je ni odvrnilo od športa, za katerega živi. Izgubila je 60 odstotkov krvi ter prestala več izredno zahtevnih operacij. A že po nekaj tednih se je vrnila v vodo in nadaljevala s surfanjem. Napad se je zgodil 31. oktobra 2003, Bethany pa je na naslednjem tekmovanju nastopila že aprila 2004. Zdravniki so menili, da ji je pri samem preživetju in okrevanju veliko pomagal neizmerno pozitiven odnos.

Odsotnost okončine je pri surfanju ne ovira, saj danes zmaguje na številnih tekmovanjih. V ZDA pri komaj 21 letih uživa precejšnjo slavo.

O njej so napisali knjigo ter posneli film – oba nosita naslov Soul Surfer. Producenta Michaela Shana je navdušila Bethanyjina volja do življenja in dejstvo, da je nesrečo "obrnila v svojo korist". Njeno vlogo je v filmu odigrala AnnaSophia Robb. Film se je ravno včeraj začel vrteti v ameriških kinematografih in ob tej priložnosti ji je prek Facebooka čestital tudi Nick Vujicic, ki se te dni mudi pri nas.

Oglejte si še: "Brez rok, brez nog, brez skrbi!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.