Svet
14 ogledov

Suspendirana, ker se junakinja filma ubije

film o nadlegovanju Prt Scr YouTube
Newyorško srednješolko Jessico Barba so suspendirali iz šole, ker je posnela po njihovem sporni kratki film o ustrahovanju. Zdaj je že nazaj v šolskih klopeh.

Jessicin oče Michael Barba je za NBC News povedal, da je "najbolj ponosen oče na svetu". Njegova hči je namreč posnela šestminutni film v okviru šolske naloge – ustvariti so morali projekt na eno pomembnih tem.

Video, objavljen na YouTubu, pripoveduje zgodbo o izmišljeni 12-letnici Hailey Bennett (igra jo Jessica), ki je izgubila mamo pri treh letih, oče jo zlorablja in ostane sama, potem ko se njena edina prijateljica Holly odseli.

Hailey postane žrtev nasilja v šoli, vsak dan se iz nje norčujejo in na koncu si vzame življenje. Na filmu in izmišljeni Facebook strani na Haileyjino ime je označeno, da je izmišljena oseba.

Predstavnica šole pravi, da zadeve ne sme komentirati, prav tako pravi odvetnik, in sicer zaradi varovanja zasebnosti učenke. Vendar Jessica pravi, da je njen video "dosegel več, kot si je sploh lahko predstavljala". "Ustrahovanje je stoodstotno mogoče preprečiti," pravi in dodaja, da si za projekt zasluži pet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.