Svet
1799 ogledov

Svarilo pred kibernetskim napadom

Hekerski napad Profimedias
Svarilo pred vrhom Nata pred morebitnim kibernetskim napadom.

Španska ministrica za obrambo Margarita Robles je danes posvarila pred morebitnim kibernetskim napadom med vrhom Nata, ki bo potekal 29. in 30. junija v Madridu. Na vprašanje, ali se Španija boji, da bi takšen napad lahko izvedla Rusija, je ministrica odgovorila, da ta možnost obstaja, čeprav Rusije pri tem ni neposredno navedla.

Obstaja veliko izzivov in groženj, veliko ljudi pa si prizadeva preprečiti kakršnokoli situacijo, ki bi lahko vplivala na varnost med vrhom Nata prihodnji teden, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala Roblesova.

Po navedbah AFP, ki se sklicuje na barcelonski časnik La Vanguardia, se španske obveščevalne službe bojijo ruskega napada na strateško infrastrukturo, kot so letališča, bolnišnice ali centri za oskrbo z vodo in energijo.

Španska prestolnica bo med vrhom sicer pod strogim nadzorom. Za varnost naj bi skrbelo približno 10.000 policistov in pripadnikov drugih varnostnih sil. Španija bo uvedla tudi začasen nadzor meje, mesto pa bo med vrhom po nedavnih navedbah madridskega župana Joseja Luisa Martineza-Almeide "popolnoma blokirano".

Na vrhu v Madridu sicer pričakujejo 40 delegacij z 2000 gosti, poleg približno 2000 novinarjev z vsega sveta in 1000 pomočnikov organizacijskega odbora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.