Svet
11 ogledov

Švedi iščejo neznanega dobitnika lota

Srečnež iz Šmihela loto igra že 12 let po dvakrat na teden, zadnje leto in pol p Žurnal24 main
Lotomanija je obsedla tudi Švedsko. Čeprav so že dobili novega milijonarja, se razburjenje še ni poleglo, saj kljub temu, da je novopečeni bogataš iz manjšega kraja, še vedno niti krajani ne vedo, kdo to je.

Švedi so imeli sinoči žrebanje tretjega najvišjega zneska v zgodovini njihovega lota, ki je znašal nekaj več kot 15 milijonov evrov. Srečnež je listek vplačal v majhnem kraju Storebro. "Ne verjamem. Sra...," so bile prve besede prodajalke v kiosku, kjer je dobitnik Lota vplačal listek.

Ob objavi novice, da je novi milijonar iz Storebroja, je v majhnem kraju zavladala radovednost, kateri njihov sokrajan je tako srečen. Tudi na švedski loteriji pravijo, da še ne vedno, kdo je zadel nagrado, poroča švedski portal The Local, prebivalci Storebroja pa pravijo: "Smo majhen kraj, ko nekdo izve, kdo je dobitnik, bo novica potovala od hiše do hiše kot podivjan požar."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.