Svet
56 ogledov

"Švedska, dežela posilstev"

Prikazovalnik novic v Istambulu Žurnal24 main
Po avstrijskih in švedskih kritikah glede turške zakonodaje, ki ureja spolne zlorabe, se je na istanbulskem letališču pojavili napis "Opozorilo potnikom! Ste vedeli, da ima Švedska najvišjo stopnjo posilstev na svetu?"

Na istanbulskem letališču so se pojavili elektronski napisi "Švedska, dežela posilstev", s katerimi Turki odgovarjajo na kritike glede zakonodaje na področju spolnih zlorab.

Na informativni tabli, ki se nahaja v prostoru za odhode na letališču Ataturk, lahko potniki v turškem in angleškem jeziku preberejo: "Opozorilo potnikom! Ste vedeli, da ima Švedska najvišjo stopnjo posilstev na svetu?"

Za reklamni pano skrbi zasebnik

Tiskovna agencija Anadolija je sporočila, da za reklamni pano skrbi zasebna družba.

Turčija je prejšnji teden protestirala zaradi podobnega obvestila na prikazovalniku novic na letališču na Dunaju, kjer je bilo zapisano: "Turčija dovoljuje spolne odnose z otrokom, mlajšim od 15 let."

Ankara je to označila kot "nedostojno poročanje" o Turčiji. Turčija se je znašla v sporu z Avstrijo in Švedsko, potem ko sta ti državi Ankaro obtožili, da po novem dovoljuje spolne odnose z otroki.

Odločitev sodišča

Turško ustavno sodišče je prejšnji mesec razsodilo v korist umiku določila kazenskega zakonika, ki vse spolne odnose z otroki, mlajšimi od 15 let, označuje za "spolno zlorabo", potem ko je za to zaprosilo lokalno sodišče.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
  • Ferluci 07:44 24.avgust 2016.

    Pozabili so napisat, da imajo pri posilstvih pomembno vlogo tudi migranti, prav gotovo je med njimi tudi kakšen Turk.

  • mph 21:00 21.avgust 2016.

    Pa še to si preberi: http://www.reporter.si/svet/profesor-tibi-migranti-so-jezni-ker-niso-dobili-luksuza-zato-posiljujejo-nemke/63588

  • mph 20:58 21.avgust 2016.

    Ne bo držalo in poznam ljudi gor. To povečanje so prinesli IZKLJUČNO severno-afriški muslimani, ki so jih masovno začeli uvažat pred desetletji zaradi kao staranja prebivalstva. Imajo pa, da jih ne bi kdo imel za homofobe, še naprej kriminalni zakon, ...prikaži več ki preprečuje objavljat imena teh "Švedov".