Svet
23 ogledov

Švedska: zaradi stavke skoraj ob WC-papir

toaletni papir Shutterstock
Z grožnjo s stavko so se ukvarjali tudi na Švedskem, a ta bi dobesedno prizadela prav vsakega Šveda, saj bi zmanjkalo toaletnega papirja.

Delavci v švedskih tovarnah toaletnega papirja so se odločili, da bodo s stavko podprli kolege v papirni industriji. Tik pred zdajci so sindikati in delodajalci danes nekaj po polnoči dosegli dogovor o višini plač, poroča švedski portal The Local.

Dogovor mnogi ocenjujejo kot čudež, saj so bili sprva sindikati in delodajalci na tako različnih bregovih, da ni nihče verjel, da bodo našli kompromis. Na pomoč so poklicali celo mediatorja, saj pogovori nikakor niso stekli. Razmere so se še dodatno zaostrile, ko so zaposleni v gradbeništvu napovedali, da bodo tudi oni začeli s stavko en teden kasneje, 20. aprila. "Ni dvoma, da moramo tudi gradbeni delavci podpreti svoje žene, punce, hčerke in prijatelje, ki se borijo za pravično plačilo," je napovedal predstavnik sindikata gradbenih delavcev Torbjörn Johansson.

A nekaj po polnoči so delodajalci in sindikati dosegli dogovor, da se plače zvišajo za okrog 80 evrov na mesec. Dogovor je zjutraj razveselil vse Švede, saj si lahko oddahnejo in gredo zopet v miru na stranišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.