Svet
17 ogledov

Svetnica pozvala k posilstvu temnopolte ministrice

Cecile Kyenge EPA
Mestna svetnica Severne lige v Padovi Dolores Valandro se je znašla pod plazom kritik, potem ko je predlagala posilstvo prve temnopolte italijanske ministrice Cecile Kyenge.

"Zakaj je nekdo ne posili, da bi razumela, kako se počutijo žrtve tega grozljivega zločina? Sramota!" je ob fotografiji ministrice na Facebooku zapisala Valandrova.

Svetnica, ki je bila po poročanju nekaterih medijev pred kratkim zaradi notranjih sporov izključena iz stranke, se je z zapisom odzivala na članek, objavljen na spletni strani o "vseh zločinih imigrantov", ki je opisoval poskus posilstva dveh romunskih deklet s strani nekega Somalca v Genovi.

Ministrica razburila nacionaliste

Kyengejeva je pred časom močno razburila italijanske nacionaliste, potem ko se je zavzela za čim prejšnjo spremembo kriterijev, po katerih lahko otroci priseljencev pridobijo italijansko državljanstvo. Želi si namreč sprememb zakonodaje, v skladu s katerimi otroci na državljanstvo ne bi rabili čakati do 18. leta.

49-letna ministrica z italijansko-kongovskimi koreninami sicer izpada svetnice ni želela komentirati. Je pa menila, da bi se "vsi morali biti užaljeni", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S svojo ministrico se je strinjal italijanski premier Enrico Letta. "Cecile Kyenge ima prav, vsak od nas bi moral biti užaljen. Tudi jaz sem užaljen," je poudaril. Dodal je še, da si takšne besede "ne zaslužijo nikakršnega komentarja, le prezir" ter da si Kyengejeva zasluži solidarnost celotne države.

Valandrova se je kasneje za svoj zapis opravičila. "To sem rekla v trenutku jeze. Ko sem jezna, si tako dam duška," je povedala v svojo obrambo.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 23:05 13.junij 2013.

    Žal Bodo Prepozno Spoznali, Kaaakšne Bolezni si Bodo Nakopali z Mešanjem Ras !!! ! !!!