Svet
2367 ogledov

Švica pred sobotnim dogodkom tarča napada

letovišče Burgenstock Švica Profimedia
Švica je bila pred sobotno mirovno konferenco za Ukrajino tarča kibernetskega napada. Oblasti pravijo, da so napade pričakovali.

Švicarske oblasti so danes sporočile, da je bila spletna stran vlade tarča kibernetskega napada pred mirovno konferenco za Ukrajino, ki jo ta konec tedna gosti Švica. Po navedbah oblasti gre za prvega od "pričakovanih" valov kibernetskih napadov v povezavi z mirovno konferenco.

Švicarski nacionalni center za kibernetsko varnost (NCSC) je sporočil, da je šlo za kibernetske napade v obliki napadov onemogočanja storitev na daljavo oziroma t.i. DDoS-napadov, pri katerih napadalci spletno mesto preplavijo z množičnim prometom, zaradi česar je to začasno nedosegljivo.

Kot so še navedli pri NCSC, se je davi začel prvi napad DDoS na različne vladne spletne strani in organizacije, ki sodelujejo pri mirovni konferenci za Ukrajino.

"Napadi so bili pričakovani in domnevamo, da so povezani s konferenco. Posledica so bili manjši izpadi. Delovanje napadenih enot ni bilo bistveno prizadeto," so sporočili po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Švica bo v soboto in nedeljo v luksuznem letovišču Bürgenstock ob Luzernskem jezeru gostila mirovno konferenco za Ukrajino, ki se jo bodo predvidoma udeležili predstavniki 90 držav, a med njimi ne bo Rusije. Ukrajino bo zastopal predsednik Volodimir Zelenski, ki upa, da bo srečanje pospešilo pot do "pravičnega konca vojne".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • urban0 18:50 14.junij 2024.

    😄😊Zelenski bo pospešil mirovni sporazum sam s seboj🥴kaj bo naročilo orožja dvignil in mir bo prišel sam od sebe🤪Rusi že trepetajo pred njim...

  • Ender3 21:16 13.junij 2024.

    Zakaj to v Švici, saj imajo status nevtralnosti. Takšnega zahodnega cirkusa jim ni treba gostiti.

  • LukaMB 19:33 13.junij 2024.

    Švica misli, da se svet vrti okoli njih. Žal švicarski bankirčki, nula ste in nepomembni, še en dokaz je BRICS.