Svet
0 ogledov

Švicarji protestirali proti izgubam služb

Protestniki so na poziv USS v Bern prišli iz vse države. Žurnal24 main
V švicarski prestolnici Bern se je zbralo okoli 30.000 ljudi, ki so protestirali proti ukrepom vlade in izgubam služb, ki jim grozijo zaradi svetovne finančne in gospodarske krize.
"Želimo pravi kratkoročni politični pristop, ki bo spodbudil rast," je povedal tiskovni predstavnik švicarskega združenja delavskih sindikatov (USS) Ewald Ackerman in dodal, da so bili dosedanji ukrepi vlade nezadostni.

Ackerman je ob tem pojasnil, da so gospodarske razmere v državi zelo težavne. "Bližamo se štiriodstotni brezposelnosti," je dodal in pojasnil, da je to za Švico "veliko".

Švicarsko gospodarstvo je v drugem četrtletju zabeležilo 0,3 odstoten padec, v prvem četrtletju pa 0,8 odstoten. Švicarska centralna banka ob tem napoveduje padec BDP za 1,5 do dva odstotka.

Švicarska vlada je od novembra lani sicer sprožila tri programe v vrednosti 2,3 milijarde švicarskih frankov (1,5 milijarde evrov), da bi ublažila učinke svetovne gospodarske krize.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.