Svet
92 ogledov

Svojce pokopavajo na domačih dvoriščih

Pogreb v Zgornji Koreni Osebni arhiv
Zaradi vse višjih cen pogrebnih uslug in vse slabšega standarda so družine v Veliki Britaniji svojce začele pokpavati na svojih dvoriščih.

Življenjski standard nekaterih britanskih družin je tako nizek, da si ne morejo privoščiti pokopa svojcev. Da jih pokopavajo kar na domačih dvoriščih, je opozorila članica laburistov Emma Elwell-Buck.

Dodala je, da tisti, ki se vendarle odločijo za dostojen pogreb svojcev, prisiljeni prodajati svojo družinsko zapuščino, za kar je razlog iskati v vse bolj dragih pogrebnih uslug.

Političarka ocenjuje, da se vsako leto z visokimi pogrebnimi stroški sooča vsaj sto tisoč britanskih družin. Poleg tega, da pogrebna podjetja znižajo stroške predlaga še, da bi ta uvedla nekakšne nizkocenovne pogrebne pakete, piše Daily Mail.

Zvišanje stroškov, ki so jih svojci primorani plačevati ob smrti družinskih članov je pred časom razburjalo tudi Francoze. Pogreb svojca pa je udarec za družinski proračun tudi v Sloveniji, kjer od letošnjega leta ne državljani ne dobivamo več 500 evrov s strani zdravstvenega zavarovanja. Do pogrebnine so vendarle upravičeni socialno najšibkejši.

Komentarjev 8
  • mph 13:56 10.december 2014.

    Raje Marx kot pleško iz Doba.

  • YaKo 11:12 10.december 2014.

    Ne nimam nočnih mor. Običajno sanjam hude bejbe , morje, žur ...Mogoče se tebi prikazuje Marx in njegov Kapital.

  • mph 10:11 10.december 2014.

    Tebi se Kučan verjetno še v sanjah ponavlja, enako udbomafija, ... preveč bereš zbrana dela JJ.