Svet
15 ogledov

Svojcem nudijo 50.000 evrov

Nesreča letala Germanwings Profimedias
Družba Germanwings naj bi po poročanju agencije AFP svojcem žrtev ponudila 50.000 evrov po potniku za neposredne stroške.

Gre za prvo denarno pomoč, ki ne sodi v okvir odškodnine, ki jo je letalska družba dolžna izplačati svojcem žrtev in v nobenem primeru je svojci ne bodo potrebovali vračati, je povedal predstavnik družbe za agencijo AFP.

Odvetnik, specializiran za spore v zračnem prometu Holger Hopperdietzel je za berlinski časnik Taggespiegel povedal, da bo Lufthansa družinam umrlih morala izplačati vsote med nekaj deset tisoč evri in nekaj sto tisoč evri po žrtvi.

Odškodnine, ki jo morajo letalske družbe izplačati v primeru nesreče, je dogovorjena na konvenciji v Montrealu leta 1999, zgornja meja odškodnine je 143.000 evrov po žrtvi.

Profesor letalskega prava na berlinski univerzi Elrmar Giemulla je medtem povedal, da uprava Lufthanse lahko pričakuje zahteve za odškodnini v skupnem znesku med 10 in 30 milijonov evrov. 

PREBERITE TUDI: 

- Pilot s sekiro skušal vdreti v kabino

- V smrt zaradi razdrte zaroke

- Krilo letala oblepili kar z lepilnim trakom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.