Svet
13 ogledov

Svojim pacientom "pomagal umreti"

75-letni Martin pravi, da je pripravljen sprejeti kazen za svoja dejanja. (Foto: Žurnal24 main
Policija preiskuje britanskega zdravnika, ki je svojim na smrt bolnim pacientom "pomagal umreti".

Britanska policija je sprožila preiskavo zoper družinskega zdravnika Howarda Martina, ki je svojim starejšim pacientom „pomagal umreti“. Martin je svojim pacientom dajal višji odmerek morfija, priznal pa je tudi, da je pri nekaterih pacientih sprožil „hitrejšo smrt“. Martinu so že odvzeli licenco, saj naj bi povzročil smrt 18 ljudi.

75-letni Martin je za britanski Daily Telegraph dejal, da je dvema pacientoma zvišal odmerek morfija brez njihovega privoljenja. „Sprejel bom vso odgovornost. Pripravljen sem odslužiti zaporno kazen, ki mi jo bodo odredili,“ je povedal zdravnik, ki pravi, da je ljudem pomagal umreti zgolj zato, „ker so trpeli neznosne bolečine in bi tako ali tako umrli.“ „Svojim pacientom sem obljubil, da bodo umrli hitro, dostojanstveno in brez bolečin,“ je priznal Martin.

„Želel si je izreči zadnje besede“

65-letna vdova Jean Bradley je Martina obtožila, da se njen mož zaradi prevelikega odmerka morfija ni mogel posloviti od svojih otrok. „Vedel je, da umira, zato je hotel najinim otrokom povedati, da jih ima rad,“ je ogorčena vdova, ki pravi, da se je Martin pojavil v njunem domu in Leonardu vbrizgal odmerek morfija, ki je bil za njenega moža usoden.

„Leonard se je upiral, saj otroci še niso bili doma. Martin se ni oziral na to, pozneje pa se ni niti opravičil,“ je v solzah povedala Bradleyjeva. „Svoje zadnje besede je hotel nameniti svojim otrokom. Martin mi je povedal, naj o zadevi molčim, saj naj bi imel zaradi tega težave,“ je dodala vdova, ki pravi, da si njen mož ni želel umreti preden bi bili pri njegovi postelji zbrani vsi, ki so mu nekaj pomenili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.