Svet
18 ogledov

Ta Tuna vam bo stopil srce

Pes Tuna
1/8
Žurnal24 main
Novi obraz med slavnimi živalmi na spletu. Pes Tuna kljub nenavadnemu gobcu z več tisoč oboževalci na Instagramu, Facebooku in Twitterju.

Dveletni mešanec med čivavo in jazbečarjem mnoge spominja na lik gospoda Burnsa iz animirane serije Simpsonovi.

"Res topi srca ljudem po svetu. Presenečena sem, kako radi ga imajo ljudje," je za Today dejala njegova lastnica Courtney Dasher. Pravi, da sprva ni bila pozorna na njegov drugačen videz, saj še ni imel zob, ko ga je dobila. Prepričana je, da ga je njegov prvotni lastnik zavrgel zaradi hibe – ima okvarjeno spodnjo čeljust, zgornja je veliko večja.

Ni lepota tisto, kar šteje

Njegov rešitelj ga je našel ob cesti v bližini San Diega, od tam pa je prišel v roke Courtney.  Preko Tuna in njegova nekonvencionalnega videza skuša skrbnica opozarjati, da tako kot psov tudi ljudi ne moremo soditi po njihovem zunanjem videzu ali jih imeti za grde, ker ne ustrezajo trenutnim standardom lepote. 

"Programirani smo tako, da verjamemo nesmiselnim lažem o tem, kaj je lepota, in te zgrešene standarde nato projiciramo na druge in celo nase.  Ko čutimo, da moramo izraziti ta prepričanja, prizadenemo ljudi. Povzročimo nepopravljivo škodo. Ne morem si predstavljati, koliko otrok, najstnikov in odraslih trpi, ker se počutijo nezaželene, nesprejete in same," je zapisala  Courtney.

Pravi, da se  tudi na Tuna ljudje pogosto odzovejo negativno, vse več pa je takih, ki spregleda njegov nenavaden videz: "Presenečena sem, kakšen vpliv ima na ljudi. Zdi se, kot da jim obnavlja srca."

Komentarjev 1
  • bla_blabla 20:29 04.junij 2013.

    K. Kl. Ice Age nisi gledal/a???? Ki te ti zivis...v luknji??? aja najlazje je prepisat in ne preverit. Ce je za tebe Sid podoben veverici pol ti toplo priporocam obisk okulista :D