Svet
12 ogledov

Tadić: Kosovo grozi z vojno

Žurnal24 main
Nova napetost na relaciji Kosovo-Srbija. Srbski predsednik kosovskega notranjega ministra obtožil, da odkrito napoveduje vojno.
Rexepija je na laž postavil vodja Eulexa Yves de Kermabon, ki je zanikal, da bi obstajal kakršen koli sporazum o nameščanju specialnih enot. Poudaril je, da so razmere na severu Kosova mirne in da je za vzdrževanje reda in miru na tem območju zadolžena kosovska policija ob nadzoru, spremstvu in nasvetih Eulexa.

Kosovski notranji minister Bajram Rexhepi je izjavil, da  da bo na sever Kosova napotil specialne enote policije, da bi vzdrževale red in mir. Dodal je, da ima kosovska policija z misijo Eulex podpisan sporazum, da lahko na sever Kosova pošlje posebne policijske enote za operativno zaščito.

Hujskaške izjave ogrožajo mir
Srbski predsednik Boris Tadić pa je to napoved označil za odkrito grožnjo z vojno. "Predsednik Srbije je poudaril, da bodo začasne institucije na Kosovu edine odgovorne za katastrofalne posledice morebitne uresničitve te grožnje," so zapisali na uradni spletni strani srbskega predsednika. Kot so dodali, je Tadić poudaril, da takšne hujskaške izjave in druge provokacije ogrožajo krhek mir in stabilnost na severu Kosova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.