Svet
16 ogledov

Tadić zaradi Gotovine nad Kosorjevo

Srbski predsednik Boris Tadić je ogorčen. Žurnal24 main
Srbskega predsednika Borisa Tadića so razjezile besede hrvaške premierke Jadranke Kosor. Ta se je ob obletnici operacije Nevihta zahvalila v Haagu obtoženim hrvaškim generalom.

"Nikakršne predvolilne kampanje ali borbe za oblast ne smejo imeti za osnovo poveličevanje tistih, ki so zagrešili vojne zločine. To je zelo neodgovorno," je hrvaško premierko Jadranko Kosor okaral srbski predsednik Boris Tadić.

Kosorjeva se je namreč zahvalila generaloma Anteju Gotovini in Mladenu Markaču za poveljevanje v operaciji Nevihta. Zaradi zločinov, storjenih med to operacijo, sta bila letos v Haagu na prvi stopnji obsojena na dolge zaporne kazni.

Po operaciji Nevihta je bilo s področja Krajine na Hrvaškem izgnanih okoli 200 tisoč Srbov.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 16:22 08.avgust 2011.

    KDAJ misli na govor te kmetice, reagirati EVROPSKA UNIJA. Kaj se delajo blesave, ko je šlo v govorju do omalovažavanja, nepriznavanja in posmehovanja instituciam skupnosti, ki se ji baba želi pridružiti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • trimix 11:06 08.avgust 2011.

    Joca ima slabo vest, ker so z Gotovino in Markacem "placali" vstopnico za v EU...tega ji narod ne bo nikoli odpustil...In brez teh dveh bi danes Tadic imel pisarno na trgu bana Jelacica v Zagrebu...zato je moralno pravilno se ...prikaži več jim zahvalit za osvoboditev drzave...nihce se pa jima ni zahvaljeval za krsenje pravil vojskovanja...

  • Avatar roksa
    roksa 08:22 08.avgust 2011.

    Jadranka je obična seljakinja, tak da bi ji en šolan Tadić lahko oprostil.