Svet
48 ogledov

Tadiću ni uspelo prevzeti vodenja

Boris Tadić Reuters
Nekdanjemu srbskemu predsedniku Borisu Tadiću se danes ni uspelo zavihteti na čelo Demokratske stranke.

Po 12-urni razpravi so člani glavnega odbora stranke odločili, da na čelu ostane Dragan Đilas, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Đilasa je na seji v Novem Sadu podprlo 274 članov, Borisa Tadića pa 127.

S tem bo Dragan Đilas na čelu stranke ostal najmanj do lokalnih volitev v Beogradu. V kolikor rezultati na teh volitvah ne bi bili zadovoljivi, je sam predlagal izvedbo izredne skupščine stranke, na kateri bi izbirali novo vodstvo.

Tadić Đilasa označil za nesposobnega

57-letni Tadić je bil predsednik in vodja stranke v letih od 2004 do 2012. Z vrha stranke se je poslovil, potem ko ga je na predsedniških volitvah leta 2012 premagal Tomislav Nikolić, na parlamentarnih pa se je slabo odrezala tudi njegova stranka, ki je tako pristala v opoziciji.

Svojega naslednika Đilasa je Tadić sicer označil za nesposobnega za vodenje stranke. Razprava na srečanju odbora naj bi bila občasno zelo burna, slišati naj bi bilo resne obtožbe, še poroča Tanjug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.