Svet
16 ogledov

Tajna služba umaknila Donalda Trumpa

Donald Trump Reševalni pas/Twitter
Predvolilna kampanja v ZDA je na vrhuncu. Tajna služba je med nastopom v Nevadi zaradi bojazni pred atentatom Trumpa umaknila z govorniškega odra, FBI pa je medtem objavil, da v elektronski pošti Clintonove ni elementov kaznivega dejanja.

Na predvolilnem shodu v Nevadi, na katerem je nastopil kandidat Donald Trump, je prišlo do preplaha, potem ko se je v množici zaslišalo: "Ima pištolo, ima pištolo!" Pripadniki tajne službe so predsedniškega kandidata takoj umaknili izpred govorniškega pulta in opravili temeljito preiskavo. Izkazalo se je, da je do preplaha prišlo zaradi spora dveh moških, od katerih je eden izvlekel transparent z napisom "Republikanci proti Trumpu".

70-letni predsedniški kandidat je bil v nekaj minutah že nazaj na prizorišču. "Nihče ni rekel, da nam bo lahko. Rad bi se zahvalil tajni službi."

 

FBI opral ime Clintonove

Direktor ameriške zvezne policije FBI James Comey je medtem dva dni pred splošnimi volitvami v ZDA ponovno vrgel politično bombo glede elektronske pošte demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton in sporočil, da v pred kratkim odkriti pošti ni ničesar, kar bi zahtevalo kazensko ovadbo, poroča STA.

"Pregledali smo vsa elektronska sporočila z računalnika in na osnovi pregleda nismo spremenili sklepov glede Clintonove, ki smo jih podali julija. Zelo sem hvaležen profesionalcem pri FBI za izjemno veliko kakovostnega dela v zelo kratkem času," je sporočil Comey.

Trumpov podpredsedniški kandidat Mike Pence je pri tem v Severni Karolini dejal, da ni zadovoljen s sklepom FBI, da ne bo kazenske ovadbe, in ponovil, da je malomarno ravnanje z zaupnimi informacijami zločin. "Clintonova je kriva. To ve ona, to ve FBI in to vedo ljudje," pa je zatrdil Trump in dodal, da je sedaj na Američanih, da dostavijo pravico v volilnih skrinjicah 8. novembra.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.