Svet
7 ogledov

Tajski premier ne popusti protestnikom

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Tajski premier Abhisit Vedžadživa je danes ponovno zavrnil zahtevo protivladnih protestnikov, ki pa so svoje zahteve malce omilili.

Ti so v petek izrazili pripravljenost za dialog, če bodo v državi v 30 dneh razpustili parlament in sklicali predčasne parlamentarne volitve. Pred tem so zahtevali takojšnjo razpustitev parlamenta. Abhisit je to zahtevo označil za ustrahovanje, ki ga ne more sprejeti.

Ta odločitev bo verjetno okrepila napetosti med vlado in vojsko ter protivladnimi protestniki, ki protestirajo že od začetka marca in so zasedli več območij Bangkoka.

Pred tem so se začeli kazati znaki omilitve napetosti, saj sta sprti strani začeli pogovore, po premierjevi odločitvi pa so protivladni protestniki sporočili, da se pripravljajo na obračun z vojsko. Kot je povedal vodja protestnikov, t. i. rdečesrajčnikov, Nattawut Saikuar, naj bi Abhisit odredil, da se proteste v 48 urah zatre, čeprav naj bi z vojsko sklenili premirje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.