Svet
18 ogledov

Tajvan: v požaru umrlo devet ljudi

Fotografija je simbolična. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V požaru v tajvanskem mestu Taichung je umrlo devet ljudi, 12 pa jih je bilo ranjenih. Požar naj bi izbruhnil po tem, ko je plesalka med predstavo uporabila umetni ogenj.

Požar je izbruhnil v tamkajšnjem nočnem klubu Ala, po navedbah tajvanskih pristojnih oblasti pa je to eden najhujših požarov v Tajvanu v zadnjih letih. Nacionalna protipožarna agencija je zato že napovedala obsežen pregled restavracij in lokalov.

Prvi rezultati preiskave so pokazali, da naj bi požar izbruhnil, ko je plesalka med predstavo uporabila umetni ogenj. Policija je plesalko in lastnika lokala pridržala. Po nesreči so sestavili preiskovalno skupino šestih tožilcev, ki bo preiskala vzroke nesreče.

Požar so gasilci sicer hitro pogasili, vendar so nato v stavbi našli devet trupel. Umrli so bili stari od 20 do 35 let. V lokalu je bilo ob začetku požara okoli 70 ljudi.

Zaradi hudih opeklin je bila identifikacija žrtev zelo težavna, je povedal predstavnik tajvanskih pristojnih oblasti. Ranjene so odpeljali v bolnišnico in jih kasneje izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.