Svet
1841 ogledov

"Tako grozno ni bilo vse od vojne"

arena zagreb
Tako grozno ni bilo vse od vojne, razmere na Hrvaškem opisuje glavni koordinator za covid. V Zagrebu bodo bolnike začeli seliti v Areno.

Prve bolnike bodo v dvorano Arena prepeljali jutri ali ta konec tedna. Po besedah koordinatorja za covid center Davorja Vagića čakajo dovoljenje za nameščanje pacientov. 

Dvorana je na njihov sprejem pripravljena. V njej je sto postelj, ki bodo namenjene pacientom, ki zaključujejo svoje zdravljenje in ki naj bi bili v kratkem odpuščeni, piše Index.hr.

Rešili so težavo s kadrom. V Areni bo delalo 18 zdravnikov in 55 medicinskih sester. Na razpolago imajo vse potrebno za oskrbo pacientov, tako kisik, rentgen kot laboratorij. Če bi bilo treba, so na voljo tudi prostori, kjer bi lahko intubirali paciente. 

Pričakujejo, da bodo s tem, ko bodo paciente lahko nameščali v Areni, pomagali izboljšati stanje v bolnišnicah. Vagić je poudaril, da gre za zelo težko situacijo, ki predstavlja največjo grožnjo po vojni. Mobiliziran je bil celoten zdravstveni sistem. Opozoril je, da je zadnji trenutek za ukrepanje. Ni izključil možnosti za uvedbo strožjih ukrepov, a je poudaril, da je rešitev v tem, da se vsi državljani ukrepov držijo. 

"Bolezen ogroža praktično vse. Zelo težko nam je, ko ne moremo pomagati ljudem," je zaključil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 12:13 27.november 2020.

    Navijači bodo lahko izbirali ali želijo umreti na stadionu v Maximiru ali na Poljudu !

  • Marcelko 19:17 26.november 2020.

    Po koliko so vstopnice?

  • Pikolo 10:58 26.november 2020.

    Dober projekt, financiran iz globalnega pekla.