Svet
62 ogledov

Tako islamski skrajneži otroke urijo za morilce

Isis uri otroke za morilce Žurnal24 main
Otroci, ki jih skrajneži Islamske države urijo za borce, morajo med ruševinami poiskati ujetnika in ga ustreliti, je razvidno z enega zadnjih posnetkov, ki ga je objavil Isis.

Video je posnet v odročnem delu sirske province Deir ezzor, prikazuje pa šest dečkov, starih okoli osem let, ki jih urijo na enem od antičnih prizorišč. Poiskati morajo ujetnika, ki ima roke zvezane na hrbtu, in ga iz neposredne bližine ustreliti, piše birtanski Daily Mail, ki je posnetek objavil. 

Otroci, ki nastopajo v video posnetku, prihajajo z različnih koncev sveta – od severne Afrike do Tadžikistana, pravijo poznavalci.

Eden za drugim tečejo po hribu navzgor, kjer se pred vhodom v grad al-Rahba sestanejo z inštruktorjem.

Ta jim izroči pokrivalo in pištolo ter jim ukaže naj vstopijo v porušeno poslopje, kjer morajo najti ujernika. 

Ko nalogo opravi, otrok preda pištolo in pokrivalo drugemu otroku. 

Eno od žrtev na koncu videa obglavijo.

Ujetnike skrajneži opisujejo kot judovske sinove in jih obtožujejo vohunjenja za Assadov režim v mestu Deir ezzor na vzhodu Sirije, ki ga nadzoruje Islamska država.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Dolfi 18:17 04.december 2015.

    Nihče noče konkretno uničiti skrajnežev, ker imajo vsi korist od njih!

  • valerijakregar 15:17 04.december 2015.

    koliko NEČLOVEŠKE krutosti v imenu njihovega alaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!si mar res želimo to krutost okušati tudi na naših tleh !!!!!!??????????ZAPRETI VSE MEJE DO EVROPE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • valerijakregar 15:12 04.december 2015.

    komaj čakam posnetek, na katerem bo "pogumni" isis-ovec tulil od strahu, preden mu odrobijo glavo !!!!!!!!!!!!!to so navadne seronje, ko je pod vprašajem njihova bolečina !!!!!!!!!!!