Svet
5704 ogledov

Tako je Trump nagovoril prvo francosko damo

Donald Trump, Emmanuel Macron, Melania
1/9
Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj ob prihodu na uradni obisk v Francijo pohvalil francosko prvo damo Brigitte Macron. Po nenavadnem rokovanju ji je rekel, da je "v dobri kondiciji".

71-letni Donald Trump, ki je bil že večkrat tarča kritik zaradi svojih komentarjev do žensk, in njegova 47-letna soproga Melania sta se včeraj sestala s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in njegovo 25 let starejšo soprogo, 64-letno Brigitte Macron.

Trump jo je nagovoril z besedami, da je v zelo dobri kondiciji in dodal: "Čudovito." Kako mu je prva dama Francije odgovorila, ni znano. Na spletnih omrežjih so se naglo začele širiti reakcije na Trumpov dovtip, številni so njegov komentar označili za seksističnega. Da gre za tenko linijo med komplimentom in spolnim nadlegovanjem je med drugim izpostavila tudi Alex Berg, producentka in pisateljica, ki se ukvarja s feminističnimi vprašanji. Bela hiša uradno Trumpove pripombe ni komentirala.

Donald Trump, Emmanuel Macron, Melania | Avtor:

Si je Trump premislil glede pariškega sporazuma?

Trump in Macron sta tekom obiska med drugim govorila tudi o pariškem podnebnem sporazumu, pri čemer je Macron poudaril, da spoštuje Trumpovo odločitev glede izstopa.

"Spoštujem odločitev predsednika Trumpa. Izvedel bo ustrezen razmislek in delo, ki sta v skladu z njegovimi obljubami med kampanjo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Macron. Na novinarski konferenci po srečanju je ob tem poudaril, da sam ostaja zavezan sporazumu, poroča STA.

Ameriški predsednik je medtem dejal, da "bi se glede pariškega sporazuma lahko nekaj zgodilo". "Bomo videli, kaj se bo zgodilo. O tem bomo govorili v prihodnjem obdobju. Če se bo zgodilo, bo krasno, če ne, pa bo tudi v redu," je povedal.

Trump je povzročil veliko razburjenja in bil deležen kritike, ko je 1. junija naznanil, da bo ZDA umaknil iz pariškega sporazuma. To je sicer napovedoval že v času predvolilne kampanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.