Svet
30 ogledov

"Tako je videti letalo"

Nesreča malezijskega letala Profimedias
Šale pred vzletom so se izkazale za ironične. Sreča v nesreči za okoli deset Britancev, ki so jih preusmerili na kasnejši let.

"Če slučajno izginemo, takšno je bilo naše  letalo," se je pred vzletom letala Malaysian Airlines na letu MH17 na facebooku profilu pošalil nizozemski potnik Cor Pan in objavil sliko letala pred vzletom. Pan je včeraj zjutraj iz Amsterdama poletel na počitnice v Malezijo, številni pa so mu na facebook profilu zaželeli srečno pot. Kot je znano, je marca v Indijskem oceanu izginilo letalo Malaysian Airlines z 239 potniki. Vzroka izginotja do danes še niso pojasnili.
Malezijsko letalo na letu MH17, na katerem je bil tudi Nizozemec Cor Pan, je včeraj strmoglavilo pri ruski meji. 

Nesreča malezijskega letala | Avtor: Profimedias Profimedias
Nizozemska žaluje

V strmoglavljenju je umrlo vseh 298 potnikov, med njimi največ, 154 nizozemskih državljanov. Na vseh javnih zgradbah so zastave izobesili na pol droga, radijske in televizijske postaje pa so prilagodile svoje programe. Na letalu je bilo tudi sto otrok, različnih narodnosti, med potniki letala pa tudi dedek s tremi vnuki.

"Nekdo je pazil na nas."

"Nekdo je moral paziti na nas," pa pravi Barry Sim, ki bi moral z ženo in otrokom včeraj sesti na nesrečno letalo malezijske letalske družbe Malaysia Airlines. Barry in njegova žena Izzy se na letalo Malaysie Airlines nista vkrcala, ker je za družino zmanjkalo sedežev. Kot še deset drugih Britancev, so družino preusmerili  na kasnejši let francosko-nizozemske družbe KLM. "Lojalni smo družbi  Malaysia Airlines in vedno smo želeli leteti z njimi," pravil Izzy Sim.

Stevard zamenjal izmeno s sodelavcem

Takšne sreče pa ni imel malezijski stevard Sanjid Singa, ki sicer ni bil na razporedu za let MH17 vendar je izmeno zamenjal s sodelavcem. Prav njegova soproga, prav tako stevardesa pa se je marca, ko je zamenjala smeno s sodelavko, izognila nesreči letala, ki je izginilo nad Indijskim oceanom. 

 

 

Komentarjev 1
  • KOJAK 12:43 18.julij 2014.

    "Stevard zamenjal smeno s sodelavcem" ... LEKTOR?