Svet
6575 ogledov

Tako mila kazen je doletela morilca lepotice

Anastasia Yeshchenko
1/2
Profimedia
Deli njenega telesa so bili celo v nahrbtniku ...

Ruski zgodovinar, ki je lani kruto umoril in razkosal svojo študentko in tudi ljubico, je bil v petek obsojen na 12 let in pol zapora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

64-letni Oleg Sokolov je dejanje priznal. Prijeli so ga novembra lani, ko so ga odkrili pijanega z deli telesa v nahrbtniku.

Sokolov se je na sodišču branil, da je 24-letno Anastazijo Ješčenko umoril po hudem sporu. A primer je naletel na veliko pozornost javnosti. Profesorja so zelo pijanega potegnili ven iz reke Mojka v Sankt Peterburgu, v njegovem nahrbtniku pa so potem našli odrezane ženske roke.

Anastasia Yeshchenko | Avtor: Profimedia Profimedia

Sodnica je pristala na to, da je odločitev za umor študentke prišla nenadoma. A vendar je bil Sokolov pri tem povsem razsoden in se je zavedal svojih dejanj, je razsodila in ga obsodila na 12 let in šest mesecev strogega zapora v kazenski koloniji, navaja AFP.

Tožilstvo je sicer zahtevalo 15 let zapora. Njegov odvetnik pa je medtem sporočil, da se sicer ne strinja z višino kazni, da pa se bodo še odločili, ali se bodo pritožili.

Zgodovinar | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.