Svet
14988 ogledov

Tako so v tej hiši našli ugrabljeno 12-letnico

Hiša, v kateri so našli ugrabljeno Moniko Telegraf.rs
12-letno Moniko Karimanović, ki jo je iskala vsa Srbija, so našli v vasi Pasjača.

Našli so jo na v zapuščenem vikendu. Kot poroča Blic, je lastnik hiše vstopil v hišo ter zagledal dekle in ugrabitelja, ki je nato skočil skozi okno in pobegnil, lastnik pa je poklical policijo.

Telegraf poroča malo drugače, pišejo, da je ugrabitelj Ninoslav Jovanović skočil prek ograje, potem ko je na vratih opazil lastnika hiše.

Dekle je najbrž pustil, ker bi ga ovirala na begu.

Jovanović je še na begu, oborožen naj bi bil z nožem in se želel prebiti v Bolgarijo. Iz vasi Pasjača, kjer so ga zasačili, je doma njegova mama.

Monika Karimanović, ugrabljena 12-letnica, ki so jo danes po devetih dneh iskanja našli, je v niškem kliničnem centru, je povedal srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović in dodal, da pričakuje, da bodo ugrabitelja prijeli v naslednjih urah ali dnevih.

"Najpomembnejše je, da smo otroka našli živega. Dobro je, da je prepoznala starše, ki so prišli ponjo. Zdravniki pravijo, da po prvih informacijah nima resnejših poškodb, ki bi lahko ogrožale njeno življenje," je Stefanović povedal za TV Prvo.

"Nihče ne bo spal, dokler ne ujamemo tega zločinca. To je naša služba in to dolgujemo državljanom Srbije," je dejal.

"Najtežje je, ko je nekdo na odprtem teren, ki ga pozna in na katerem je veliko zapuščenih objektov," je še povedal notranji minister, ki se je meščanom zahvalil za dobro sodelovanje v iskalni akciji. Jovanović in ugrabljena Monika nista imela mobilnih telefonov, zato jih niso mogli locirati na podlagi mobilnega signala, premikala pa sta se od hiše do hiše.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.