Svet
525 ogledov

Takole je Leon Štukelj navdušil svet

Leon Štukelj Atlanta Youtube
Trenutek, ko so se mnogim od nas orosile oči.

Na današnji dan pred dvajsetimi leti so se v Atlanti v Združenih državah Amerike začele poletne olimpijske igre. Ker je takrat ves svet praznoval stoletnico olimpijskih iger moderne dobe, je bil na takratni slavnostni otvoritvi kot posebni gost tudi naš telovadec Leon Štukelj. 

Mnogi se verjetno še spomnite njegovega poskočnega prihoda na prepolni stadion, ob ploskanju pomembnih gostov, med katerimi je požel pravi navdušenje. 

Mladostni 97-letnik, takrat najstarejši še živečio olimpijoni je navdušil tudi takratnega ameriškega predsednika Billa Clinton, ki je v družbi žene in zdajšnje predsedniške kandidatke Hillary Clinton v znak spoštovanja stisnil pest.

Štukelj je postal tudi svetovno znana osebnost, zvezdnik skoraj pri stotih letih in eden izmed glavnih junakov multivizijskega spektakla na otvoritvi poletnih olimpijskih iger v Atlanti. S tem pa je bilo dodano še eno poglavje k neponovljivi karieri Leona Štuklja.

Nasploh so se igre v Atlanti vplisale v zlato zgodovino slovenskega športa, poleg Leona Štukelja, sta nas namreč pozneje razveselila tudi nosilca srebrnih medalj, atletinja Brigita Bukovec (100 m ovire) in kajakaš Andraž Vehovar.  

Komentarjev 3
  • micika 00:10 23.julij 2016.

    tega se spominjam,leon car

  • prider 18:23 19.julij 2016.

    Legenda.

  • kapibara 15:59 19.julij 2016.

    Vsem je dal kapo dol..VSI BI MORALI PRED NJIM DATI KAPO DOL....